Posts

Verrassende tips voor Zuid-Afrika

Tijdens je rondreis in Zuid-Afrika valt er van alles te zien en te beleven. Ja, het Krugerpark, Robbeneiland en de Tafelberg. Maar Zuid-Afrika is meer dan dat. Veel meer.

Wildparken in Zuid-Afrika

Voor wie wel naar Kruger wil maar toch iets anders: Wilderness Trails. Drie dagen door het Kruger Park lopen met twee rangers. Nee, je ziet niet zo veel als dat je met een auto door het park rijdt, maar het is wel een bijzondere ervaring.

Liever iets kleiner dan Kruger? Bezoek dan Hluwluwe Imfolosi en Tembe Elephant Park. Je zit er midden tussen de leeuwen en de olifanten.

Shlu-shlu wildpark in Kwazulu-Natal, de heilige jachtgronden van de Zulu. Prachtig groen en heuvelachtig en meer verscheidenheid aan beesten dan Kruger.

Inkwenkwezi Game Reserve, een park waarin je met landrovers op een bijna onbegaanbare weg rijdt.

Doen in Zuid-Afrika

Een Camphor Forest Picnic op Vergelegen. Wel even reserveren!

De Tafelberg beklimmen via de Botanische tuinen en de Skeleton Gorge; spectaculaire uitzichten en een mooie wandeling gegarandeerd.

Vergeet niet Route62 te rijden in de West Kaap. Grootste wijnroute van de wereld.

Walvissen spotten bij ‘De Kelders’ ipv Hermanus. Als je geluk hebt zit je er helemaal alleen met walvissen op aanraakafstand.

Zorg dat je met zonsondergang op Chapman’s Peak Drive zit voor prachtige plaatjes.

Beklim Lion’s Head en bekijk zonsondergang vanaf de top (met uitzicht op de Twelve Apostles).

Wie van het goede leven houdt, moet zeker naar het wijngebied gaan. Lunchen doe je bij een van de vele Wine Estates, zoals Laborie in Paarl.

Bij Paarl kan je tussen de parels (zo heten de heuveltoppen) hiken en er is een mooie botanische tuin waar je de King Protea kan zien; een bloem zo groot als een mensenhoofd.