Posts

Waarom kies je voor zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn steeds vaker te zien in het Nederlandse straatbeeld. Er komt veel kijken bij het aanschaffen van zonnepanelen. In dit artikel worden de voordelen, feiten en fabels met betrekking tot zonnepanelen besproken.

Voordelen zonnepanelen

Uw interesse in zonnepanelen is duidelijk al gewekt, maar er zijn misschien nog meer voordelen van zonnepalen dan u al weet:

Bijdragen aan de productie van duurzame energie.

Steeds meer mensen zijn zich er van bewust dat het belangrijk is dat we op een andere manier met onze energie omgaan. Zonnepanelen zijn bij uitstek geschikt om uw bijdrage hieraan te leveren. Voor de meesten is dit dan ook de belangrijkste reden om zonnepanelen aan te schaffen.

De onafhankelijkheid van energieleveranciers.

Omdat u in staat bent om uw eigen energie op te wekken, bent u niet meer afhankelijk van de energieleveranciers. Dit houdt ook in dat u niet meer afhankelijk bent van prijsfluctuaties en dus zelf de prijs voor uw energie bepaalt.

De financiële voordelen

Als u zonnepanelen wil aanschaffen, wilt u natuurlijk weten wat dat zal kosten. Dit is van meerdere factoren afhankelijk en we verwijzen u daarvoor graag door naar de pagina: wat kosten zonnepanelen? Hieronder leest u welke financiële voordelen zonnepanelen u opleveren.

Besparing op de energiekosten

Vanaf het moment dat de panelen zijn geïnstalleerd, bespaart u op de kosten van uw energieverbruik. Deze zullen niet geheel naar nul dalen, omdat u mogelijk in de winter meer verbruikt dan u opwekt bijvoorbeeld. Toch bespaart u gemiddeld genomen als snel € 500,- per jaar bij een installatie met 10 zonnepanelen.

Salderen en terugleververgoeding

In de winter voorzien de panelen dan misschien niet in uw volledige energiebehoefte, maar in de zomer wekken ze dikwijls juist weer meer op dan u verbruikt. Om de eigenaar hierin tegemoet te komen, kan het teveel aan opgewekte energie in mindering worden gebracht op de afgenomen energie.

Dit noemen we saldering. De maximale hoeveelheid die mag worden gesaldeerd, is afhankelijk van de afgenomen hoeveelheid energie. Na het overschrijden van deze grens ontvangt u een vergoeding per kWh, de terugleververgoeding. Meer hierover leest u hier.

Gunstige terugverdientijd

Zonnepanelen gaan een lange tijd mee, doorgaans minimaal 20 tot 25 jaar. Vanwege deze lange levensduur is een investering in zonnepanelen een verstandige keuze.

De panelen verdienen zich gemiddeld genomen namelijk al in zo’n 6 tot 10 jaar terug. Na deze terugverdienperiode generen de panelen dus pure winst. Bereken zelf de terugverdientijd met onze handige tool.

Bekijk eens de website van https://solar2enjoy.com