Posts

6 simpele voedingstips voor meer gezondheid

Een gezonde levensstijl is opgebouwd uit talloze kleine gezonde gewoontes. Deze zes gewoontes helpen je eenvoudig gezonder te leven. Kleine gewoontes vormen je leven en je lichaam. Het zijn de kleine keuzes die je dagelijks maakt die uiteindelijk bepalen hoe je leven eruit ziet.

Een gezond lichaam ontstaat door talloze kleine keuzes die je dagelijks maakt. Hieronder vind je 6 voedingstips die weinig moeite kosten en je eenvoudig gezonder kunnen maken.

1. Eet minder vlees

Je lichaam heeft geen dagelijkse portie vlees nodig om gezond te blijven. Sterker nog, vlees stelt je lichaam juist op de proef.

Vlees is niet alleen moeilijker te verteren dan plantaardig voedsel, het bevat in veel gevallen ook schadelijke hormonen en chemische toevoegingen.

Gebruik vlees niet als het hoofdonderdeel van je maaltijd, maar gebruik het als smaakmaker en bij speciale gelegenheden. Wanneer je vlees toevoegt aan andere gerechten (zoals vlees door een wokgerecht) dan heb je er veel minder van nodig. Het is goedkoper én gezonder. Lees meer over de voordelen van minder vlees…

2. Kies voor planten

Baseer je voeding vooral op plantaardig voedsel, dat zo dicht mogelijk bij de natuurlijke oorsprong staat. Dus geen bewerkte kant-en-klaar producten, maar zoveel mogelijk natuurlijke en ‘levende’ producten.

Ons lichaam kan ontzettend goed overweg met plantaardig voedsel. We zijn ontworpen om planten te eten, en zijn in staat om vlees te eten. Niet andersom. Baseer je voeding zoveel mogelijk op plantaardig, echt en puur voedsel. Lees hier hoe je echt gezonde voeding herkent…

3. Start de dag met een groene smoothie

Een groene smoothie is een geweldige manier om de dag te beginnen met zowel groente als fruit. Je kunt via een groene smoothie direct een deel van je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit binnenkrijgen met weinig moeite.

Vervang of vul je ontbijt aan met een heerlijke groene smoothie, en voel hoeveel energie je ervan krijgt! Lees meer over groene smoothies…

4. Gebruik een milde multivitamine

Veel mensen zijn ‘tegen’ multivitamines omdat ze niet natuurlijk zijn. Het is natuurlijk altijd de bedoeling om alle benodigde vitaminen uit je dagelijkse voeding te halen, maar helaas is dat lastiger dan ooit.

Onze groente wordt verbouwd op uitgeputte landbouwgrond die wordt bewerkt met chemische kunstmest en pesticiden. Je groente is, als het in je koelkast ligt, vaak al meer dan een week oud. Na het snijden en verhitten gaan er nog meer voedingsstoffen verloren.

We leven in een onnatuurlijke wereld. En om de natuurlijke balans van je lichaam te behouden in een onnatuurlijke omgeving moet je soms een onnatuurlijke methode gebruiken.

Multivitamines worden vaak verward met medicijnen, voornamelijk omdat ze ook in pilvorm worden aangeboden. Een multivitamine is echter geen medicijn, het zijn geconcentreerde voedingsstoffen. Het zijn stoffen die je lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Vitaminen zijn dan ook niet schadelijk voor je lichaam, ze zijn juist gezond (mits je je aan de aanbevelingen op de verpakking houdt).